ŽALFIJOM PROTIV BOLESTI: Zaboravićete da ste imali ove probleme!

Ova biljka je prirodni antibiotik i odlično sredstvo za jačanje imuniteta.

Svi svoga konja hvale, a travari će među najbolje uvijek uvrstiti i žalfija. I po najstrožim kriterijumima, ona može slobodno da ponese titulu najljekovitije biljke na svijetu. Provjerite zašto…





Snažan je antiseptik, sa izraženim antiupalnim i antimikrobnim dejstvom. Zahvaljujući antimikrobnom dejstvu, žalfija se upotrebljava u antivirusnim mastima protiv herpesa.

Žalfija je i odličan hormonalni regulator. Pokazala se kao veoma efikasan biljni lek za ublažavanje tegoba u menopauzi, piše „Ljepota.ba”.

Žalfija se upotrebljava da bi smanjila osjećaj vrućine i regulisala znojenje. Estrogensko dejstvo ove biljke doprinosi regulaciji menstrualnog ciklusa, i ublažava bolne menstruacije.

Moderna nauka dokazala je da žalfija ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje, ali ne samo to…

Moderna nauka dokazala je da žalfija ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje. Smiruje, osvježava i okrepljuje, pomaže protiv bolova i visoke temperature, može da snizi nivo glukoze u krvi, što je čini korisnom kod dijabetesa. Nedavno se pokazalo da žalfija poboljšava pamćenje i djeluje protiv Alchajmerove bolesti.

Praksa je dokazala da odlično pročišćava krv i jednako dobro pomaže kod izbacivanja sluzi iz organizma. Povoljno djeluje na cirkulaciju, protiv krvarenja i upala.

Zbog svog jakog antiseptičkog delovanja, koristi se u liječenju afti, neugodnog zadaha, problema s grlom i krajnicima, karijesa i zagnojenja desni. Ako imate takvih problema – grguljajte čaj od žalfije.





Žalfija djeluje protiv učestalih povraćanja i proliva, a bolje nego bilo koja druga biljka pomaže radu crijeva i želudca.

Žalfija pomaže radu bubrega i sprečava nastanak edema

http://receptii1987.blogspot.ba/
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar